Wij helpen u bij hoge rugklachten

Fysiotherapie bij hoge rugpijn

Hoge rugpijn is een beetje een ondergeschoven kindje van lage rugpijn en nekpijn. Hoge rugpijn komt minder vaak voor, maar is minstens zo vervelend en kan zorgen voor veel pijnklachten. Dat hoge rugpijn minder vaak voorkomt dan lage rugpijn of nekpijn, komt omdat de hoge rug minder belast wordt en minder in beweging is, vergeleken met de lage rug en de nek. In dit artikel vertellen we u graag meer over hoge rugpijn en hoe wij u bij klachten aan de hoge rug kunnen helpen.
hoge rugklachten

Oorzaken van hoge rugklachten

De oorzaken voor klachten aan de hoge rug verschillen voor ieder persoon en hangt af van uw leefstijl en dagelijkse bezigheden. Een veel voorkomende oorzaak is een verkeerde (werk)houding of het veel werk verrichten boven uw hoofd en schouders. In deze gevallen ontstaan de hoge rugklachten door overbelasting en het stijf worden van de spieren en gewrichten in het gebied van de hoge rug.

Als spieren en gewrichten stijf worden, kan dit zorgen voor pijnklachten in het gebied van de hoge rug. Daarnaast kunnen klachten aan de hoge rug ook ontstaan door een voorwerp verkeerd op te tillen, een verkeerde beweging te maken of door een ongeluk.

Wanneer zal u hulp moeten zoeken voor uw hoge rugklachten?

Er wordt aangeraden hulp te zoeken bij een huisarts of fysiotherapeut wanneer de pijn of klachten aan de hoge rug langer dan een week duren. Onder deze klachten verstaan we pijn tussen de schouderbladen, pijn dicht onder de nek en pijn in het gehele gebied van de hoge rug. Daarnaast kan de pijn uitstralen naar de ribbenkast. Let daarom ook goed op klachten die voorkomen in en rond de ribbenkast.

Wat kan een fysiotherapeut voor u betekenen?

Wanneer we spreken over fysiotherapie voor klachten aan het bewegingsapparaat, spreken we van orthopedische fysiotherapie. Dit is een specialisme binnen de fysiotherapie die vooral gericht is op de spieren en gewrichten in het lichaam. De orthopedische fysiotherapie richt zich vooral op de mobiliteit, spierkracht, stabiliteit, coördinatie en het uithoudingsvermogen van het lichaam. Dit wordt gedaan door middel van oefeningen voor de mobiliteit, kracht en stabiliteit. Daarnaast kan een behandeling ook bestaan uit massages of het gebruiken van sporttape.

“Er zijn heel veel verschillende oorzaken van hoge rugpijn, daarom zijn er ook veel verschillende behandelingen “

– Fysio World Amsterdam

Hoe ziet een orthopedische behandeling eruit?

Wanneer u bij ons een afspraak heeft gemaakt, beginnen we altijd met een intake gesprek om kennis te maken en de klachten goed in kaart te kunnen brengen. Vervolgens voeren we een lichamelijk onderzoek uit. Met de uitkomsten van het lichamelijk onderzoek en het intake gesprek kunnen we een diagnose stellen en samen met u een geschikt behandelplan maken. Nadat het behandelplan is opgesteld, zullen we beginnen met de behandeling. Hierbij zullen in veel gevallen ook adviezen worden gegeven. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen.

Als alle behandeldoelen zijn behaald, kan het behandeltraject worden afgesloten. We hopen natuurlijk de klachten niet terugkeren na het afsluiten van het behandeltraject. Daarom adviseren we ook om regelmatig terug te komen voor een check, zodat nieuwe klachten kunnen worden voorkomen. Dit zal uiteraard samen met u worden besproken.

Waarom kiest u voor FysioWorld Amsterdam?

Wij zijn een fysiotherapiepraktijk die gespecialiseerd is in orthopedische klachten. Hieronder vallen ook klachten aan de hoge rug. Wij bieden veel verschillende behandelingen aan, waardoor er altijd een behandeling is die perfect bij u en uw klachten past. Al onze specialisten zijn BIG & CKR geregistreerd en u kunt al bij ons terecht binnen 48 uur!

Heeft u vragen over de behandeling, over onze praktijk of wilt u graag meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op of maak direct een afspraak via de website.

Wilt u snel en effectief geholpen worden?

Plan dan nu een consult in