Arbeidsgerelateerde klachten

Arbeidsgerelateerde klachten, zoals rug-, nek- en schouderklachten, vormen een veelvoorkomend gezondheidsprobleem op de moderne werkplek.

Deze klachten kunnen ontstaan als gevolg van langdurig werken achter een laptop of computerscherm, waarbij een verkeerde houding en bewegingsbeperking vaak de boosdoeners zijn.

Fysioplanet

Hoe ontstaan
deze klachten?

Deze klachten ontstaan door de manier waarop we ons lichaam positioneren tijdens het werken.

Wanneer we urenlang voor een laptop of computerscherm zitten, is het verleidelijk om een gebogen rug, een voorovergebogen nek en opgetrokken schouders aan te nemen.

Dit leidt tot een onevenwichtige belasting van de spieren en gewrichten in de rug, nek en schouders. Bovendien kan een gebrek aan beweging en pauzes gedurende de werkdag deze problemen verergeren.

Welke typen
klachten zijn er?

Deze verkeerde houding en bewegingsbeperking kunnen leiden tot diverse specifieke klachten.

Rugpijn is vaak het gevolg van een te gebogen of te holle rug, terwijl nekpijn ontstaat door de constante belasting van de nekwervels in een voorovergebogen positie.

Schouderklachten komen voort uit het langdurig optrekken van de schouders en kunnen zich manifesteren als pijn, spanning of zelfs stijfheid.

Om deze klachten te voorkomen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan ergonomie, regelmatig te bewegen en korte pauzes in te lassen tijdens het werken achter een laptop of computerscherm.

Behandeling arbeidsgerelateerde klachten bij FysioPlanet

Herken jij deze klachten als gevolg van jouw werkomstandigheden en gaan deze gepaard gaan met langdurige pijn, dan is het verstandig om een fysiotherapeut te consulteren en je mogelijk te laten behandelen.

Marco heeft ruime ervaring en kennis in het beoordelen en diagnosticeren van klachten die met arbeidsomstandigheden te maken hebben.

Heb je direct hulp nodig bij arbeidsgerelateerde klachten? Plan dan direct een online afspraak in zodat Marco je verder kan helpen.

Klachten Arbeidsgerelateerd

Wilt u snel en effectief geholpen worden?
Plan dan nu een digitaal consult in