Sportblessures

Sportblessures komen veel voor bij zowel professionele atleten als recreatieve sporters. De blessures kunnen variëren van milde verstuikingen die binnen een paar dagen over zijn, tot ernstig letsel dat een grote invloed heeft op de sportieve prestaties en het dagelijks leven.

Fysioplanet

Hoe ontstaan
Sportblessures

Sportblessures kunnen optreden als gevolg van plotselinge bewegingen, overbelasting, een slechte techniek, te weinig opwarming of onvoldoende herstel tussen de trainingen. Verstuiking van gewrichtsbanden en verrekking of scheuring van spieren en pezen zijn de meest voorkomende blessures die tijdens sporten kunnen ontstaan. Denk hierbij aan sprongen, wendingen en abrupte stops tijdens voetballen, basketballen, tennissen en skiën.

Welke typen
sportblessures
zijn er en
behandelen wij?

Er zijn zeer veel verschillende soorten sportblessures, als ook de mate en ernst van een blessure. Deze zijn natuurlijk bepalend voor de behandelwijze. Soms zijn rust en oefeningen voldoende, meestal is behandeling nodig en het komt ook voor dat meer complexe ingrepen vereist zijn. Wij hebben ervaring met onder meer:

Verstuikingen, waarbij de gewrichtsbanden worden verrekt of gescheurd.
Verrekking van spieren en pezen, zoals de hamstrings en kuitspieren.
Spierkrampen waarbij een spier of spiergroep ongecontroleerd samentrekt.
Knieblessures, met letsel aan de meniscus of gescheurde kruisbanden.
Schouderblessures, zoals schouderinstabiliteit of een ontsteking.
Tennisarm en golfelleboog.
Rugblessures, variërend van spierverrekkingen tot hernia’s en wervelfracturen.

Sportblessures behandeling
bij Fysioplanet

Wanneer sportblessures gepaard gaan met langdurige pijn of ontstekingen, dan is het verstandig om een fysiotherapeut te consulteren en je mogelijk te laten behandelen. Marco heeft ruime ervaring en kennis in het beoordelen en diagnosticeren van sportblessures.

Heb je direct hulp nodig bij sportblessures? Plan dan direct een online afspraak in zodat Marco je verder kan helpen.

Fysioplanet

Wilt u snel en effectief geholpen worden?
Plan dan nu een digitaal consult in