Ongecontracteerde zorg

Voor maximale behandel vrijheid, is Fysioplanet niet aangesloten bij zorgverzekeraars. De consulten met Marco voldoe je direct zelf.

Wel is de factuur voorzien van bepaalde zorgcodes welke zeggen dat het een officieel, kwalitatief consult is. Deze factuur kan je zelf indienen bij je zorgverzekeraar. Mogelijk wordt deze gewoon geheel of gedeeltelijk vergoed. Het kan voorkomen dat Marco Physitrack adviseert ter ondersteuning. Het gebruik van Physitrack is gratis.

Wat betekent
dit?

De laatste jaren wordt steeds minder fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering en wordt aanvullende verzekering duurder en beperkter. Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de bereidheid en mogelijkheid van mensen zelf om in hun lichamelijke zorg te voorzien. 

Om vrij te kunnen behandelen, effectieve zorg te geven en vooral resultaatgericht te werken, voldoen onze cliënten de consulten eerst zelf. Dit betekent dat wij geen aanvullende afspraken hebben met zorgverzekeraars over vergoedingen en behandelingen. Mogelijk wordt een deel door jouw zorgverzekeraar vergoed.

Waarom is dit
beter?

Wanneer los van zorgverzekeraars wordt gewerkt, ontstaat een andere behandel dynamiek. Traditioneel wordt er door zorgverzekeraars in aantallen behandelingen gerekend. Dit zorgt voor een verwachtingspatroon bij de cliënt en dwingt de fysiotherapeut in een behandelstramien. 

Als deze voorwaarden wegvallen, ontstaat een dynamiek waarbij wordt gestuurd op het zo snel en duurzaam mogelijk klachtenvrij worden. Er wordt op cliënt en therapeut een groter beroep gedaan voor een succesvolle behandeling. Het is anno 2023 niet ongebruikelijk dat men binnen 3 tot 5 behandelingen geheel klachtenvrij is.

Gino


Kan Fysioplanet zeer aanraden. Ben altijd heel fijn en zeer professioneel geholpen door Marco Spironello en collega’s. Ik kampte aaneen lopend met een vrij gevoelige rug (spit en hernia achtige klachten gehad) en een stijve nek. Dit kwam door continue overbelasting door een verkeerde houding achter het bureau, in de auto, etc.. Niet alleen wisten ze altijd wel mijn pijn direct te verlichten maar me ook bewust te maken van mijn houding probleem en daaraan te gaan werken. Veel dank hiervoor!

Raffaella


“Al vele jaren weet ik, als het nodig is, deze praktijk te vinden. Rugpijn, gebroken schouder …… met hulp van Marco kwam ik er weer bovenop. Dus toen ik onlangs iemand nodig had voor advies en behandeling na chemotherapie was de keuze snel gemaakt. Ik vond er de deskundigheid die ik zocht. Doeltreffende massages, gerichte oefeningen die steeds werden bijgesteld als mijn toestand daar om vroeg”

Waarom kiezen voor Fysioplanet?

30 jaar ervaring in de orthopedische fysiotherapie
Direct terecht door het digitale consult
Sneller herstel door zelfzorg
Physitrack voor optimale ondersteuning
Samenwerking met Fysio World Amsterdam
Geen verwijzing nodig van huisarts

Wilt u snel en effectief geholpen worden?
Plan dan nu een digitaal consult in