Gewrichtspijn

Gewrichtspijn is een veelvoorkomend probleem dat mensen van alle leeftijden treft. Binnen de orthopedische fysiotherapie richten we ons op het behandelen van gewrichts gerelateerde problemen en het verminderen van gewrichtspijn.

fysioplanet

Hoe ontstaat
gewrichtspijn?

Gewrichtspijn kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken, zoals artritis, blessures, overbelasting of degeneratieve aandoeningen. Deze klachten kunnen ontstaan door slijtage en veroudering, letsel en overbelasting maar ook door ontstekingen. Er zijn veel verschillende factoren voor gewrichtsklachten die elkaar beïnvloeden en die per persoon afhangen.

Welke typen
gewrichtspijn
zijn er en behandelen
wij?

Het doel van onze consulten en behandelingen is om de mobiliteit te verbeteren, de functie te herstellen en de pijn te verminderen bij gewrichtsproblemen. De behandeling begint meestal met een grondige evaluatie, waarbij we jouw medische geschiedenis bespreken en indien nodig een lichamelijk onderzoek uitvoeren om de aard en de ernst van de gewrichtsproblemen te beoordelen.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is advisering over ergonomie, houding, bewegingstechnieken en leefstijlveranderingen om de belasting op de gewrichten te verminderen en meer pijn en letsel te voorkomen. Wij hebben ervaring met onder meer:

Artritis (Ontsteking in de gewrichten)
Gewrichtsblessures door verstuiking van de banden, verrekking van spieren en pezen of gebroken botten in en rond de gewrichten.
Ontstekingen van de slijmbeurs en bursitis
Peesklachten door ontsteking
Gewrichtsdysfunctie

Gewrichtspijn behandeling
bij Fysioplanet

De specialisten van Fysioplanet en Fysio World Amsterdam zijn experts op het gebied van het bewegingsapparaat en hebben uitgebreide kennis van de anatomie, biomechanica en de functie van gewrichten. Ze zijn getraind om de onderliggende oorzaken van gewrichtspijn te identificeren en een op maat gemaakt behandelplan op te stellen.

Fysioplanet

Wilt u snel en effectief geholpen worden?
Plan dan nu een digitaal consult in