SPORTfysiotherapie in amsterdam

Sporten is gezond!

Nederland is een echt sportland. Dat zien we niet alleen aan de medaillespiegel bij de Olympische Spelen maar ook ieder avond en ieder weekend. Miljoenen Nederlanders zijn met hun sporttas op weg naar het sportveld, de zaal of de gym.

Omdat sporten gezond is voor lichaam en geest zorgt dit voor veel gezondheidsvoordelen. Om deze reden adviseren wij onze cliënten dan ook altijd om te bewegen. Of het nu 6 keer per week heel fanatiek is of af en toe een kwartiertje. Sporten en bewegen is altijd een goed idee.

sportfysiotherapie
Omdat wij sporten zo belangrijk vinden, bieden wij speciale sportfysiotherapie aan. Deze fysiotherapie is niet alleen gericht op het behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan het sporten. We begeleiden ook mensen bij het sporten en kunnen gerichte adviezen geven.

Onze sportfysiotherapie draagt bij aan een optimale fysieke, psychische en sociale conditie!

Preventie van blessures

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol in de preventie van sportblessures. Juist door goede voorlichting en advies in te winnen voordat u gaat sporten, kunnen veel blessures worden voorkomen.

Dit kan van belang zijn wanneer u het sporten (opnieuw) wilt gaan oppakken. Bij hardlopen zijn er bijvoorbeeld signalen van uw knieën waar u op moet letten. Ook is een goede houding en tred erg belangrijk. De sportfysiotherapeut kan u helpen de training goed uit te voeren waardoor u narigheden en pijntjes voorkomt.

Ook wanneer u op een hoog of hoger niveau wilt gaan sporten is een sportfysio de aangewezen persoon voor advies. Wij kunnen monitoren hoe uw lichaam reageert op de extra inspanning en kunnen u hierbij begeleiden. Door gewrichten en spieren goed in te de gaten te houden tijdens de intensivering is het mogelijk om veel ongemak te voorkomen.

Vaak geeft het lichaam signalen wanneer lichaamsdelen oververmoeid raken. Wij kunnen u helpen deze signalen waar te nemen, op de juiste manier te interpreteren en om hier op een goede manier mee om te gaan.

Dat kan betekenen dat oefeningen of training worden afgewisseld of in een andere frequentie of intensiteit worden gedaan.

Omdat wij sporten zo belangrijk vinden, bieden wij speciale sportfysiotherapie aan

– Fysio World Amsterdam

Herstel van sportblessures

Helaas zijn blessures niet altijd te voorkomen. Of het nu gaat om een verdraaide knie bij voetbal of een overbelaste rug bij golf; blessures komen veel voor.

Wanneer er een blessure optreed, is het allereerst zaak deze niet te laten verergeren. Natuurlijk wilt u ook zo snel mogelijk weer volledig herstellen.

Voor dit herstel is het lang niet altijd nodig om het sporten te onderbreken. Voor de sportfysiotherapeut is het juist de uitdaging om het herstel te bevorderen zonder het sporten te onderbreken.

Gecontroleerde oefeningen die op correcte wijze en met de juiste intensiteit worden uitgevoerd kunnen het herstel zelfs bevorderen. In de praktijk betekent dit dat wij (eventueel met andere gezondheidsprofessionals) de revalidatie zullen begeleiden. Met een aangepast schema proberen wij de aangedane lichaamsdelen te ontzien en waar mogelijk extra te stimuleren.

Sportfysiotherapie in Amsterdam Oost met Fysio World

Onze praktijk beschikt over een aantal ervaren en enthousiaste sportfysio’s. De expertise van onze mensen loopt uiteen van het ondersteunen van beginnende sporters of het begeleiden van revalidatie tot het topsporters.

Wat uw uitdaging ook is, Sportfysiotherapie Fysio World Amsterdam staat voor u klaar. Wij zien er naar uit om samen uw doelen te verwezenlijken.

Wilt u snel en effectief geholpen worden?

Plan dan nu een consult in