Medische fitness in amsterdam

Bewegen om gezonder te worden en/of te revalideren

Fitness is meer dan alleen gespierde mannen die voor de spiegel staan. Fitness is het verbeteren van de lichamelijke conditie door beweging. Deze beweging kan op allerlei manieren en wordt gedaan door allerlei verschillende personen.
Een belangrijk vorm van fitness is medische fitness. Dit is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Bij medische fitness is het bewegen precies afgestemd op uw gezondheid of beperkingen zodat u toch kunt sporten.

Medische fitness kan hierbij dienen als aanvulling op uw revalidatie of ter ondersteuning van uw gezondheid. Medische fitness is echter niet alleen geschikt voor mensen met blessures of gezondheidsklachten. Medische fitness is er voor iedereen die onder begeleiding op een gezonde en verantwoorde manier wil sporten.

Fysio World Amsterdam biedt deze verantwoorde vorm van medische fitness in Amsterdam Oost.

Het verschil tussen medische fitness en senioren fitness

Een groep mensen die erg veel baat kan hebben bij medische fitness zijn de 50+ers.

50+ers en/of senioren zijn vaak minder op hun plaats in de reguliere sportschool en hebben behoefte aan een omgeving die meer is ingesteld op hun wensen en behoeften.

Dit betekent dus dat niet alleen mensen met medische problemen gebruik kunnen maken van onze fitness faciliteiten. Ook mensen die graag wat extra aandacht van een fysiotherapeut willen of die graag in een rustige omgeving sporten, kunnen van onze ruimte gebruik maken.

Dit betekent dat de grote zware halters minder aanwezig zijn, maar dat wij wel extra apparaten hebben die u helpen bewegen zonder dat bijvoorbeeld uw knieën of heupen worden belast.

Het doel van medische fitness is het verbeteren van uw conditie en uw gezondheid

– Fysio World Amsterdam

Wat is het doel van medische fitness

Het doel van medische fitness is het verbeteren van uw conditie en uw gezondheid. Door op een goede manier te sporten en te bewegen kan iedereen aan zijn of haar gezondheid werken.

Bij medische fitness kunt u zelf of in overleg met onze fysiotherapeuten uw doelen bepalen. U kunt bijvoorbeeld na een operatie weer gaan trainen om meer zelfstandig dingen te kunnen doen.

Door het begeleide sporten kunt u werken aan een betere conditie zodat trap lopen makkelijker gaat of zo dat u weer een stukje kunt fietsen. Ook is het mogelijk om meer kracht of stabiliteit op te bouwen. Meer kracht en stabiliteit zorgen voor meer zelfvertrouwen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Kinderen en medische fitness

Veel kinderen willen graag sporten in een sportschool. Maar er zijn ook kinderen die bijvoorbeeld de verkeerde manier van lopen hebben aangeleerd. Hiervoor kunt u met medische fysiotherapie ook terecht bij verschillende fysiotherapeuten.

Wij hebben een speciaal abonnement voor kinderen onder de 18. Dit is het ouder en kind abonnement. Hiermee kan uw zoon of dochter op een verantwoorde manier naar de sportschool met altijd toezicht aanwezig!

Medische fitness bij Fysio World Amsterdam

Onze oefenzaal is beschikbaar voor mensen onder behandeling van één van onze therapeuten, maar ook voor mensen die dit niet zijn.

Bij het afsluiten van een abonnement is het mogelijk om een intake te krijgen waarin wij u uitleggen wat de mogelijkheden zijn in onze oefenzaal. Daarnaast kunnen wij samen met u doelen stellen en een persoonlijk programma voor u maken. Onze fysiotherapeuten zullen uiteraard tijdens het proces beschikbaar blijven ter ondersteuning, om zo uw doel te kunnen behalen.

We zien u graag een keer verschijnen voor meer informatie of gewoon een proefsessie!

Wilt u snel en effectief geholpen worden?

Plan dan nu een consult in