Eindelijk weer Sporten: Sport verantwoord met Sportfysiotherapie

Eindelijk weer Sporten: Sport verantwoord met Sportfysiotherapie

Het is zover, 1 juli vallen er weer een heleboel Corona beperkingen weg. Sportscholen gaan verder open en ook op de sportvelden komt er meer ruimte om weer te mogen sporten.

In de tussentijd zijn veel mensen voor zichzelf aan het sporten geweest. Denk aan de vele hardlopers die er buiten te zien waren en de drukte op openbare sportveldjes met toestellen (en al die skaters!).

Met de stijging van mensen die voor zichzelf zijn gaan sporten, is er ook een flinke stijging van sportblessures door bijvoorbeeld het ongetrainde lopen. Dit zorgde namelijk bij sommige mensen al snel weer voor klachten. 

Sportfysio FWA

 En natuurlijk is er nog de grote groep mensen die langere tijd minder of zelfs niet gesport hebben en lange tijd minder hebben bewogen. Deze mensen gaan deels weer starten de komende maanden, maar hebben een flinke achterstand in conditie en in lichamelijke kracht.

Want ook de banden en gewrichtskapsels hebben ingeleverd aan kracht en elasticiteit.

Wanneer er dus zomaar weer wordt gestart met bewegen/sporten, dan is de kans aanwezig dat dit zorgt voor blessures en klachten. Om deze reden is het verstandig, wanneer u weer begint na een periode van rust, om dit te doen met een expert die ervoor kan zorgen dat u geen blessures en schade oploopt.

Fysio World Amsterdam biedt sportfysiotherapie in Amsterdam Oost en wij leggen u graag iets meer uit over deze bijzondere vorm van fysiotherapie.

Waarbij kan een Sportfysiotherapeut U Helpen?

Zoals we al zeiden, een sportfysiotherapeut begeleidt mensen bij het sporten. Dit kunnen personen zijn die een beperking hebben zoals COPD of artrose, maar dit zijn ook mensen die gericht advies willen hebben bij het sporten.

Want wanneer u een aantal maanden of jaren niet meer heeft gesport, dan kan het heel verstandig zijn om dit samen met een expert weer op te starten. Zo vermijdt u het risico op blessures en beschadigingen.

Een andere groep van mensen die veel baat heeft bij een sportfysiotherapeut, is de groep mensen die al een blessure heeft opgelopen. Een sportfysiotherapeut is namelijk ook betrokken bij het herstel van sportblessures. Of het nu gaat om die recreatieve sporter of de topsporter.

Een blessure is namelijk al heel vervelend, deze wordt nog vervelender als de sportblessure u weerhoudt van het sporten.

Daarom helpt een sportfysio ook bij het alternatief trainen bij een blessure. Denk bijvoorbeeld aan het extra trainen van spieren rondom de blessure, zodat deze spieren meer op kunnen vangen. Of denk aan het net even anders uitvoeren van een oefening/beweging, waardoor u kunt blijven sporten maar waardoor u de blessure wel ontlast.

“Begin weer met sporten onder begeleiding van een expert. “

– Fysio World Amsterdam

Hoe ziet een Behandeling bij de Sportfysiotherapeut eruit?

Nou, deze is heel actief. Verwacht dus weinig liggen op de behandelbank maar veel activiteit in de trainingsruimte. Sportfysiotherapie is namelijk een zeer gerichte en praktische vorm van therapie waarbij u zelf veel aan de slag gaat. De sportfysiotherapeut begeleidt u met gerichte adviezen en oefeningen. Deze bestaan dus deels uit oefeningen om het aangedane (of ongetrainde) lichaamsdeel weer op te trainen. Het andere deel bestaat uit het ontzien van de blessure door andere spieren extra kracht te geven en door de oefeningen op die manier te doen dat de blessure wordt ontzien.

Sportfysiotherapie bij Fysio World Amsterdam

Onze sportfysiotherapeuten ondersteunen u bij het starten met sporten of staan u juist bij wanneer u een blessure heeft opgelopen. Of u nu nieuwe blessures wilt voorkomen, of ervoor zorgen dat uw huidige blessure u zo min mogelijk belemmerd: een sportfysiotherapeut is de expert voor deze materie.

U kunt bij ons vanzelfsprekend ook gebruik maken van de trainingsruimte zodat u in een gecontroleerde omgeving gericht kunt trainen. Deze sportfysiotherapie is mogelijk voor zowel recreatieve sporters die verantwoord willen bewegen. Maar onze sportfysiotherapie is zeker ook geschikt voor (amateur) topsporters die het maximale uit zichzelf willen halen.

Wilt u snel en effectief geholpen worden?

Plan dan nu een consult in