Fysiotherapie bij aanhoudende pijn in de onderrug

Fysiotherapie bij aanhoudende pijn in de onderrug

Pijn in de onderrug komt vaak voor en kan verschillende oorzaken hebben. Er kan sprake zijn van kortdurende pijn met een duidelijke oorzaak, maar vaak is de oorzaak een stuk minder duidelijk en kan het zelfs een chronisch probleem worden. Een aanhoudende pijn in de onderrug kan ook uitstralende pijn naar één of allebei de benen veroorzaken.

Er zijn veel factoren die mogelijk invloed kunnen hebben op pijn in de onderrug zoals houding, spanning en spierkracht. Op deze pagina wordt informatie gegeven over de mogelijke oorzaken van pijn in de onderrug, veelvoorkomende symptomen, het herstel en wat de rol van een fysiotherapeut hierin kan zijn.

Waardoor ontstaat pijn in de onderrug?

De pijn in de onderrug is vaak een zeurende pijn, maar dit kan ook hele heftige pijn zijn. Sommige bewegingen zijn niet meer mogelijk of kunnen erg pijnlijk zijn. De rug kan stijf aanvoelen na een tijd zitten of weinig beweging. Ook kan de pijn uitstralen naar één bil en been of naar allebei de kanten.

“De meest voorkomende behandelingen voor aanhoudende pijn in de onderrug zijn ontspanningsoefeningen, spierversterkende oefeningen en/of massage.”

– Fysio World Amsterdam

Wat kan een fysiotherapeut doen bij pijn in de onderrug?

Hoelang het precies duurt voordat u van uw klachten af bent, hangt af van de ernst en duur van de klachten. Belangrijk bij pijn in de onderrug is dat u blijft bewegen en op een goede houding let. Als de pijn aan blijft houden kan een fysiotherapeut u helpen om van uw klachten af te komen.

De fysiotherapeuten van Fysio World Amsterdam zullen aan de hand van een anamnese en lichamelijk onderzoek de oorzaak van de klachten proberen te vinden. Er wordt bijvoorbeeld onderzocht of u last hebt van verhoogde spierspanning op één of meerdere plekken. Daarnaast onderzoekt de fysiotherapeut of u last heeft van bewegingsbeperkingen. Ook wordt er gekeken naar de stand van uw rug en bekken. Een fysiotherapeut kan er ook voor kiezen om een scan (MRI of CT) of röntgenfoto van de rug te laten maken om bijvoorbeeld een hernia uit te sluiten.

Zodra de oorzaak bekend is, kan de fysiotherapeut de juiste behandeling kiezen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit ontspanningsoefeningen, spierversterkende oefeningen en/of massage.

Fysiotherapie bij pijn in de onderrug bij Fysio World Amsterdam

Heeft u last van aanhoudende pijn in uw onderrug en komt u maar niet van uw klachten af? Onze fysiotherapeuten zullen onderzoeken wat de oorzaak is en waar de pijn in uw onderrug precies vandaan komt. Daarna zullen zij een gepersonaliseerd behandelplan opstellen. Tijdens het hersteltraject wordt u begeleid om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen.
Neem contact op met Fysio World Amsterdam als u vragen heeft of voor het maken van een afspraak!

De combinatie van een juiste houding met sterkere spieren, zorgt voor ontspanning van de pijnlijke plekken en verlichting van de pijn.

Wilt u snel en effectief geholpen worden?

Plan dan nu een consult in